Kollektivtrafik
1 min lästid

Designen av Paris framtida tunnelbana klar

30:e maj 2016, 12:45
Designen av Paris framtida tunnelbana klar
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Alstom tilldelades 2015 ett kontrakt för leverans av upp till 217 nya tunnelbanetåg i Ile de France, Paris, till ett sammanlagt värde av över 2 miljarder EUR, på uppdrag av STIF, RATP och SGP. Nu visas designen för första gången.

Designen inne i tågen förbättrar komforten och ökar tillgängligheten för passagerarna. Stora entréytor och bumerangformade säten ökar rörelsefriheten i vagnarna samt möjliggör för tåget att ta ännu fler passagerare. LED-belysning är installerad i hela tåget för att höja säkerheten för alla ombord. Dessutom har bättre luftkonditionering satts in för större komfort för resenärerna, oavsett årstid och temperatur ombord skriver ALSTOM i ett pressmeddelande.

De nya tågens bromssystem är 100 procent elektriska och återanvänder den energi som det genererar, vilket innebär att man skär ner på energikostnaden samtidigt som man begränsar utsläppen av fina partiklar som orsakas av mekaniska bromssystem. Det här gör att energiförbrukningen och luftföroreningar minskar med upp till 20 procent jämfört med föregående tågmodell med gummihjul som tidigare körde på sträckan.

#alstom #paris
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0