Kollektivtrafik
1 min lästid

WSP projekterar Helsingsborgsexpressen

11:e maj 2016, 08:17
WSP projekterar Helsingsborgsexpressen
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

WSP har vunnit uppdraget att detaljprojektera Helsingborgsexpressen, en spårvägsliknande busstrafik som kommer att gå rakt igenom Helsingborg. Syftet är att öka kapaciteten för stadens busstrafik. Uppdragsgivare är Stadsbyggnadsförvaltningen Helsingborgs Stad. Arbetet påbörjas omedelbart.

Helsingborgsexpressen kommer att trafikera linje 1, mellan Råå och Dalhem, som är Helsingborgs mest frekventa busslinje. Det kommer att medföra ombyggnader av busshållsplatser för hög tillgänglighet, gatukorsningar, trafiksignaler och vägar med mittplacerade busskörfält. WSP kommer att för tre delprojekt (med option på ett fjärde) ta fram förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad.

– Helsingborgsexpressen är ett projekt som berör många. Uppdraget innebär ett helhetsåtagande avseende detaljprojekteringen, säger Anders Danielsson, avdelningschef och ombud för WSP.

WSPs uppdrag omfattar kompetens inom bland annat utformning av gator och korsningar, vatten och avlopp, avvattning, belysning, gestaltning, landskap, geoteknik, vibrationer och trafikplanering. WSP påbörjar arbetet omedelbart. Ombyggnaden av de centrala delarna Drottningsgatan och Järnvägsgatan kommer att genomföras i ett annat projekt.

#helsingborg stad #helsingborgsexpressen #infrastruktur #kollektivtrafik #wsp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0