Kollektivtrafik
2 min lästid

MTR och Uber i nytt samarbete

26:e april 2016, 09:57
MTR och Uber i nytt samarbete
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Som första snabbtågsbolag i världen inleder MTR Express ett samarbete med Uber för att ta sina resenärer hela vägen fram till dörren.

– Vårt samarbete är en av många viktiga delar till att skapa en ännu positivare reseupplevelse för resenären, säger Johan Söör, VD på MTR Express.

Det nya samarbetet mellan MTR Express och Uber möjliggör för resenärer att på ett smidigt sätt ta sig hela vägen fram till slutdestinationen i Göteborg eller Stockholm utan att behöva göra avbräck för taxibokning på tågstationen.

– Med Uber kan användare resa säkert, enkelt och prisvärt från A till B genom ett enkelt knapptryck – genom samarbetet utvecklar vi det från resor inom städer till större avstånd. MTR Express tar användaren till slutstationen, vi tar dem till slutdestinationen, säger Alok Alström, Sverigechef för Uber.

Så fungerar det i praktiken:

Värdekod: MTR Express-resenärer som bokar en ny tågresa får en värdekod tillsammans med bokningsbekräftelsen. Värdekoden är laddad med 150 kronor som kan användas för resa till eller från tågstationen i Göteborg eller Stockholm.

App: Nästa steg är att ladda hem Uber-appen via vilken det smidigt går att boka taxiresa till eller från tåget.

Påminnelse: Under resan med MTR Express kommer det också att komma en sms-påminnelse om möjligheten att boka en bil i förväg för att slippa onödig väntetid.

Omfattning: Tjänsterna som omfattas är endast UberX, UberBLACK och UberLUX men inte UberPOP.

Nytt på svenska marknaden i och med samarbetet är att Uber lanserar funktionen “Pick up places” på Centralstationen i Stockholm och Göteborg. Funktionen innebär att det blir ännu enklare för användare att hitta bilen när de anländer; precis som på internationella flygplatser i hela världen där funktionen redan används.

Kampanjen pågår till och med 15 augusti.

#göteborg #kollektivtrafik #mtr #mtr stockholm ab #stockholm #transportinfrastruktur #uber
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0