Kollektivtrafik
1 min lästid

Stationsuppdrag till WSP

15:e april 2016, 07:27
Stationsuppdrag till WSP
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

WSP har fått uppdraget att göra en genomförandestudie och projektering för områdena kring Västlänkens stationer Korsvägen och Haga.

Uppdragsgivare är Göteborgs Stad Trafikkontoret.

Korsvägen är en viktig knutpunkt för resenärer och nybyggnationen ska göra det enklare och säkrare för cyklister och gångtrafikanter. Station Korsvägen har tre uppgångar varav två är på Korsvägen nära evenemangsområdet, och en vid Olof Wijksgatan.

Station Haga kommer att spela en central roll för studenter och besökare till området och blir viktig för utvecklingen av hela västra Göteborg. Haga ligger i anslutning till flera andra utvecklingsområden som Rosenlund, Skeppsbron och Norra Masthugget. På Haga möts fyra kulturhistoriskt värdefulla och viktiga stadsrum.

WSP kommer att ha tätt samarbete med stadens förvaltningar och Trafikverket. Arbetet har nyligen påbörjats.

Fakta om Västlänken:

Västlänken blir en dubbelspårig järnvägsförbindelse för pendel- och regiontåg genom centrala Göteborg. Den kommer att bli cirka åtta kilometer lång, och av dessa kommer drygt sex kilometer att gå i tunnel. Västlänken kommer inkludera tre underjordiska stationer vid Göteborgs Central, Haga och Korsvägen. Från trafikverket.se.

#byggnationer #byggprojekt #göteborg #infrastruktur #kollektivtrafik #projekt #västlänken #wsp
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0