Kollektivtrafik
2 min lästid

MTR får förlängt förtroende

9:e september 2015, 14:02
MTR får förlängt förtroende
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Landstingets trafiknämnd beslutade vid ordinarie sammanträde den 8 september att följa Trafikförvaltningens rekommendation och förlänga avtalet med MTR för driften av Stockholms tunnelbana. Förlängningen gäller hela den återstående avtalstiden fram till november 2023.

Nu är det klart att MTR får fortsatt förtroende att driva och utveckla Stockholms tunnelbana i ytterligare åtta år, fram till november 2023. Beslutet fattades av Trafiknämnden med underlag i Trafikförvaltningens tjänsteutlåtande daterat 2015-09-08.

– Vi är mycket glada och stolta över det förtroende som landstinget visar oss i och med dagens beslut. Tunnelbanan har aldrig varit så punktlig och välstädad som den är idag och vi jobbar hela tiden för att bli bättre. Vi har fantastiska medarbetare som varje dag strävar efter att ge stockholmarna en tunnelbana som är lite bättre än den var igår. Jag är mycket stolt över att tillhöra en sådan organisation säger MTR:s VD Peter Viinapuu.

Under MTR:s första sex år med Stockholms tunnelbana har punktligheten gått upp till att tangera 97 procent (97,6% till och med augusti 2015) och nöjdheten bland resenärerna har ökat avsevärt. MTR ska inom ramen för uppdragsförlängningen arbeta tillsammans med Trafikförvaltningen för att hantera den utökade trafiken som följer på utbyggnaden av tunnelbanan och säkerställa uppgraderingen av hela röda linjen. Två viktiga åtgärder för att ge Stockholm en modern och väl fungerande tunnelbana.

– Att inte behöva göra en helt ny upphandling av tunnelbanetrafiken sparar både tid och pengar för resenärer och skattebetalare. Nästa steg blir att arbeta vidare tillsammans med MTR inför inköp av nya tåg, införande av nytt signalsystem och utbyggnaden av en helt ny tunnelbanelinje under de kommande åren, säger Kristoffer Tamsons (M), Trafiklandstingsråd Stockholms läns landsting.

#mtr #stockholms tunnelbana #storstockholms lokaltrafik #tunnelbana
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0