Kollektivtrafik
1 min lästid

Designen klar för Riyadhs nya tunnelbana

30:e oktober 2014, 08:50
Designen klar för Riyadhs nya tunnelbana
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Designen har nu fastställts för de tåg som Bombardier ska leverera till tunnelbanan i den saudiska huvudstaden Riyadh – ett av världens största infrastrukturprojekt.

Totalt investeras 22,5 miljarder dollar i den nya tunnelbanan, som får sex linjer på sammanlagt 176 kilometers spårlängd. Bombardier levererar 47 INNOVIA-tåg till linje 3 (även benämnd orange linje) med 20 stationer.

De förarlösa tågen har avancerad design som knyter an till regionala formspråk och erbjuder en ljus, öppen och tilltalande interiör. Driv- och styrsystemen är energieffektiva BOMBARDIER MITRAC och lättviktsboggier av typen BOMBARDIER FLEXX säkrar låg energiförbrukning och lång livslängd. Tågen levereras från och med 2016.

Projektledning, konstruktion och produktion sker vid anläggningar i Mexiko, USA och Kanada. Ordervärdet för Bombardier uppgår till 289 miljoner euro.

Bombardier driver även ett annat stort projekt i Riyadh, en automatbana (monorail) till det nya finanscentret King Abdullah Financial District. Leveranserna inleddes hösten 2014.

#bombardier #riyadh
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0