Kollektivtrafik
1 min lästid

Alstom får miljardorder på nya spårvagnar till Göteborg

9:e februari 2022, 09:21
Alstom får miljardorder på nya spårvagnar till Göteborg
Foto: Kasper Dudzik / Alstom
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Den nya Flexity, även kallad M34, är en förlängd version av spårvagnen M33 som Alstom levererar till Göteborg, och de 40 vagnarna är en option på det ursprungliga kontraktet från 2016 med möjlighet att beställa ytterligare spårvagnar. Den första spårvagnen M34 beräknas vara i drift i Göteborg I slutet av 2023 och den sista spårvagnen ska levereras 2026, skriver Alstom i ett pressmeddelande.

– Alstom är stolta över att leverera de nya spårvagnarna till Göteborg. Den moderna spårvagnen Flexity har en ikonisk design som kommer att bidra till stadens estetik medan än mer bekväma interiörer kommer att förbättra resupplevelsen för stadens resenärer. Spårvagnen kommer också bidra till att göra Göteborg mer hållbart genom att vara ett attraktivt transportalternativ till att ta bilen. Vi vill tacka Västtrafik för deras fortsatta förtroende, säger Rob Whyte, vd för Alstom Nordics. 

M34 tillverkas tillsammans med Kiepe-Electric som tillhandahåller spårvagnarnas elektriska delar medan Alstom levererar den mekaniska delen.

M33 och M34 ska ersätta de äldre spårvagnarna i Göteborg Stad och den nya Flexity M34 kan ta emot 319 passagerare, vilket är 50 procent mer än M33-modellen.

#alstom #göteborgs stad #spårvagnar #västtrafik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0