Karriär
1 min lästid

Sofia Blomdal ny HMS-chef för Veidekke Infrastruktur

30:e maj 2022, 07:29
Sofia Blomdal ny HMS-chef för Veidekke Infrastruktur
Sofia Blomdal. Bild: Veidekke
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Blomdal har flera års erfarenhet av att driva arbetsmiljöfrågor bland annat inom avfallsbranschen samt forskning och utveckling. Hon har verkat som arbetsmiljöchef på Ragn-Sells där hon under flera år ansvarat för att driva och utveckla arbetsmiljöarbetet i Sverige samt i koncernen, enligt ett pressmeddelande om den nya tjänsten.

– Vi ser framemot att med Sofias hjälp förbättra och vidareutveckla HMS-arbetet hos oss på Veidekke. Genom ökat fokus på värderingar och säkerhetskultur är jag säker på att vi kommer kunna skapa en god och säker arbetsmiljö för alla medarbetare på våra arbetsplatser, säger Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Veidekke Infrastruktur Sverige.

Uppdraget som HMS-chef för Veidekke Infrastruktur Sverige innefattar bland annat att säkerställa ett systematiskt arbetsmiljöarbete med extra fokus på proaktivitet, tydlighet, säkerhetskultur samt lärande organisation. HMS-målet är noll allvarliga skador och en årlig reduktion av alla skador med 20 procent.

– Det känns roligt och spännande att komma till en ny bransch och ett bolag med starka värderingar, ett involverande arbetssätt och högt fokus på medarbetarnas välmående. Samverkan och dialog är jätteviktigt i alla frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet, säger Sofia Blomdal.

#chef #rekrytering #rise #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0