Karriär
2 min lästid

Underhållsboom får MTR Tech att nyanställa 180 personer

16:e december 2021, 11:34
Underhållsboom får MTR Tech att nyanställa 180 personer
Foto: MTR
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

För att möta den stora efterfrågan på underhållstjänster kommer fordonsunderhållsbolaget MTR Tech att rekrytera över 180 nya medarbetare innan slutet av 2022. Det skriver MTR Tech i ett pressmeddelande.

– Vi växer framför allt med utökade uppdrag och nya kunder i Storstockholm och Mälardalen, inom såväl fordons- som komponentunderhåll. Vi planerar dessutom att växa ytterligare på den svenska marknaden under kommande år. Idag är vi omkring 600 medarbetare på MTR Tech, men innan slutet av 2022 ska vi vara närmare 800, säger Erika Enestad, vd för MTR Tech.

För att möta det ökade produktionsbehovet omfattar rekryteringen en rad yrkesgrupper såsom reparatörer, svetsare, växlare, ingenjörer och arbetsledare. Uppdragen hos MTR Tech inkluderar allt från avancerad svetsning, avhjälpande och förebyggande underhåll till komplexa planeringstjänster och utveckling av fordonsflottor.

– Fordonsunderhåll inom spårburen trafik är en framtidsbransch där nytänkande och effektiva metoder och processer är nyckeln för att fortsätta utvecklas och möjliggöra ett hållbart resande. Vi ser att personer som tidigare arbetat inom andra branscher nu i allt högre grad söker sig till oss, vilket är en mycket positiv utveckling, säger Erika Enestad.

MTR Tech underhåller idag 9 flottor och driver utöver det stora fordonsprojekt, såsom mid life-uppgraderingar och ombyggnationer.

– Genom att vi har en bredd i vår verksamhet, kan vi erbjuda medarbetare bra möjligheter att fortsätta utvecklas. Det i kombination med att alltid jobba med arbetsmiljön i våra verkstäder är viktiga delar för att vara en attraktiv arbetsgivare, speciellt i en bransch som vår, säger Erika Enestad.

#infrastruktur #kollektivtrafik #kommunikation #lokal/regional #mtr nordic #mtr tech #regionfrågor #spårtrafik #tåg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0