Infrastruktur Järnväg
2 min lästid

Ny tågmässa lanseras 2023

26:e april 2021, 16:37
Ny tågmässa lanseras 2023
Foto :Kasper Dudzig
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Branschorganisationen Swedtrain och Stockholmsmässan har inlett ett samarbete och kommer tillsammans att arrangera en ny mötesplats, med konferens och utställning, för järnväg 2023.

Mötesplatsen, som ännu inte fått sitt namn, är ett återkommande event och premiären är planerad till april 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

“Det blir en internationell mötesplats för framtidens transporter av gods samt persontrafik på järnväg”, skriver Swedtrain i ett pressmeddelande.

Såväl internationella som svenska utställare och besökare komer att kunna ta del av nyheter inom infrastruktur för rälsbunden trafik, logistik, transporter, teknik, digitalisering, hållbarhet och kompetensfrågor.

”Vi är väldigt glada och hedrade över att ha fått Swedtrains förtroende och vi kommer nu gemensamt lägga stor kraft och energi på att skapa en helt ny internationell arena för branschen att mötas på, med start i april 2023”, säger Magnus Eriksson, Affärsområdeschef B2B Events, Stockholmsmässan.

”Branschen har efterfrågat en stark mötesplats för järnvägen där framtidens viktigaste transportfrågor för att möta klimatkrisen kan diskuteras och lösas med hjälp av teknik. Vi är nu glada över att ha ingått ett samarbete med Stockholmsmässan för att gemensamt utveckla framtidens mötesplats.”, säger Gabriel Modéus, Generalsekreterare, Swedtrain.

Björn Asplund, ordförande i Swedtrain avslutar ”Samarbetet med Stockholmsmässan känns helt rätt i tiden nu när Sverige rekordinvesterar i järnväg och infrastruktur. Vi vill ta tillvara på kraften och tillväxten i branschen och skapa en ny mötesplats för hela järnvägsbranschen.”

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0