Järnväg
1 min lästid

Järnvägsprojekt vinner pris

13:e april 2015, 08:13
Järnvägsprojekt vinner pris
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

MTR är med i och leder konsortiet Northwest Rapid Transit Consortium (NRT), som just nu bygger ett av världens största järnvägsprojekt i delstaten New South Wales i Australien. NRT har nyligen belönats med Partnership Excellence Award av Infrastructure Partnership Australia (IPA).

Projektet är ett så kallat OPS-projekt vilket betyder att det finansieras genom offentlig och privat samverkan. Den beräknade kostnaden ligger på 8,3 miljarder AUD (drygt 58 miljarder SEK). Anledningen till utmärkelsen var bland annat det lyckade samarbetet mellan NRT och delstaten New South Wales.

– Jag är övertygad om att det finns en stor potential för den här typen av samarbeten även för utveckling av den svenska spårtrafiken, säger Peter Viinapuu, VD MTR Nordic. Utmärkelsen i Australien visar verkligen hur lyckat det kan bli och vi följer med stort intresse våra australiensiska kollegors arbete i detta enorma bygge.

Inom ramen för avtalet med delstaten New South Wales kommer MTR, när projektet färdigställts, fortsatt vara ansvarig för drift och underhåll av North West Rail Link under de första 15 åren från trafikstart (2019-2034).

North West Rail Link blir Australiens första helautomatiska kollektivtrafiklösning för spårbunden trafik och väntas vara klart våren 2019.

#australien #järnvägsprojekt #mtr
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0