Infrastruktur Järnväg
1 min lästid

Bombardier satsar på signalsystem i Kina

11:e februari 2015, 08:50
Bombardier satsar på signalsystem i Kina
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bombardier och kinesiska New United Group (NUG) etablerar ett joint venture för signal- och tågledningssystem i Kina. Båda företagen får 50 procents ägarandel i det nya Bombardier NUG Signalling Solutions Company Limited.

Inriktningen blir signalsystem och integrerade övervakningssystem för tunnelbana och spårväg och avsikten är att i ett senare skede introducera så kallad ”moving block”-teknologi för användning i tunnelbana. Lokaliseringsort blir Changzhou, en stad med 4,6 miljoner invånare nära Shanghai i Jiangsuprovinsen. I den tätbefolkade regionen finns ett antal större städer som planerar för kraftig framtida tillväxt och uppgradering av sina tunnelbane- och spårvägsnät skriver Bombardier i ett pressmeddelande.

Bombardier har redan idag system som BOMBARDIER CITYLO 150 och CITYFLO 650 i drift i Kina i Suzhou (spårväg) samt Tianjin och Shenzhen (tunnelbana). Dessutom är Bombardier ledande när det gäller signalsystem till det kinesiska höghastighetsnätet med leveranser till 12 projekt, omfattande 88 procent av nätet, samt ombordutrustning till 470 tåg och 66 radioblockscentraler.

#bombardier #signalsystem #spårväg #tågledningssystem #tunnelbana
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0