Järnväg
2 min lästid

Tågvarslet: Medlare är utsedda

3:e maj 2023, 13:06
Tågvarslet: Medlare är utsedda
Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Tågföretagen. Bildkälla: Tågföretagen.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Varslet om konflikt från fackförbundet Seko omfattar cirka 1 200 medlemmar runt om landet. Dessa kan komma att tas ut i strejk i tre etapper med start den 11 maj, om inte ett nytt avtal kommer på plats.

– Vi hade gärna fortsatt förhandlingarna. Men samtidigt som vi har lagt fram en rad konkreta förslag på lösningar har Seko inte vikit en millimeter från sina initiala yrkanden. Och sedan lämnar de förhandlingarna. Det är inte så man förhandlar, säger Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Almega Tågföretagen.

Nu har Medlingsinstitutet utsett de medlare som ska kliva in i processen för att försöka få parterna att nå en överenskommelse. Medlare blir Gunilla Runnquist, tidigare bland annat förhandlingschef för Lärarförbundet, Bengt Huldt, tidigare bland annat VD för Stål- och metallarbetsgivarna och Gerald Lindberg, tidigare andre ordförande i Livsmedelsarbetareförbundet.

– De är rutinerade medlare och vi är övertygade om att de kan hjälpa oss att nå ett avtal med villkor som fungerar för både arbetsgivare och arbetstagare. Detta borde även ligga i fackets intresse och vi ser fram emot att återuppta dialogen med Seko, säger Pierre Sandberg.

Läs även:

Facket varslar om tågstrejk
2:a maj 2023
Infrastruktur
Facket varslar om tågstrejk
Kan träda i kraft 11 maj.
#mtr #seko #sj #strejk #tågföretagen #tågstrejk #varsel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0