Järnväg
20:e juni 20222 min lästid

Underhållsaffär till NRC

20:e juni 20222 min lästid
Underhållsaffär till NRC
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Uppdragsgivare är Trafikverket, och kontraktet sträcker sig från april 2023 till mars 2028.

– Jag är så stolt över arbetet som våra medarbetare har gjort i det här kontraktet sedan vi blev tilldelade det första gången 2016, vi har till exempel mer än halverat antalet besiktningsanmärkningar från vårt första år tills nu, berättar Niklas Sundel, Affärsområdeschef Underhåll på NRC Group Sverige.

Blekinge Kustbana (BKB) är en mycket viktigt järnvägssträcka för att knyta ihop Blekinges arbetsmarknadsregion med storstadsregionen Malmö och vidare ut i Europa genom Kastrup. Att resa mellan Malmö och Karlskrona tar idag drygt 2:40 trots att avståndet endast är cirka 240 kilometer långt. Den långa restiden beror på att banan är kurvig och har behov av tekniska lösningar som kan medge högre hastigheter.

Anläggningen omfattar cirka 470 000 spårmeter järnväg på sträckningarna. Kontraktet innefattar förebyggande och avhjälpande underhåll på ban-, el och signalanläggningar. Niklas fortsätter:

– Att vi får fortsatt förtroende av Trafikverket att ta hand om BKB och KTK är en rejäl fjäder i hatten – i vårt fall fjäder i hjälmen – och vi ser fram emot att göra bra ännu bättre!

Henning Olsen, koncern-Vd, är också nöjd med dagens besked:

– Denna vinst är av stor betydelse för NRC Group. Vi har ansvarat för underhållet inom detta kontrakt under de senaste sex åren. Den här tilldelningen kommer tack vare vårt teams systematiska arbete för att förbättra effektiviteten och prestandan, och bekräftar vår konkurrenskraft inom järnvägsunderhåll i Sverige.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0