Järnväg
2 min lästid

Mälartåg tar över Upptåget: ”Äntligen är vi framme"

13:e juni 2022, 13:09
Mälartåg tar över Upptåget: ”Äntligen är vi framme
Från och med den 12 juni är Upptåget en del av Mälartåg. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det innebär att MTR Mälartåg kommer trafikera upp till Gävle och ta emot cirka 100 nya medarbetare, uppger MTR i ett pressmeddelande.

MTR Mälartåg tog över ansvaret för Mälartåg den 12 december 2021, men på grund av att tilldelningsbeslutet överklagades sköts del delen som Upptåget omfattar fram lite i tiden. MTR Mälartåg påbörjade mobiliseringen direkt efter starten av första delen av Mälartåg och har arbetat intensivt med att förbereda inför den stundande starten.

Linjen Uppsala – Tierp – Gävle och Uppsala – Morgongåva – Heby – Sala har tidigare varit en del av Upplands Lokaltrafik (UL) med Transdev som operatör. Den 12 juni kommer alla lokförare och tågvärdar som tidigare varit anställda av tidigare operatör bli anställda av MTR Mälartåg.

MTR Mälartåg tar i samband med starten över ansvaret för trafikdrift, kundservice ombord, driftledning och störningshantering, fordonsunderhåll, fordonsstäd samt ersättningstrafik.

”Äntligen är vi framme vid den här delen av vår resa med Mälartåg. Att vi nu får chans att välkomna flera engagerade medarbetare och utöka vårt ansvar upp till Gävle är otroligt kul. Vi har gjort vårt yttersta för att övergången ska bli så smidig som möjlig för alla resenärer och vi ser verkligen fram emot att få välkomna alla resenärer ombord från och med söndag”, säger Frida Ukmar, vd MTR Mälartåg.

#järnväg #mälartåg #mtr #mtr mälartåg #upptåget
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0