Hamnar
10:e mars 20211 min lästid

Helsingborgs Hamn upphandlar nytt TOS

10:e mars 20211 min lästid
Helsingborgs Hamn upphandlar nytt TOS
Foto: Helsingborgs Hamn
Jesper Norell Jesper Norell
Like 0

Helsingborgs Hamn investerar i ett nytt TOS, eller Terminal Operation System. Det framgår ur ett pressmeddelande. Förhoppningen är att upphandlingsprocessen avslutas till fjärde kvartalet 2021.

Investeringen är ett led i att flytta containerterminalen i hamnen och ska tillåta bättre hantering av logistik och information. Med hjälp av digital sammankoppling går det att bli snabbare, mer kostnadseffektiv och klimatsmart vilket ligger i linje med att vara Nordens modernaste hamn.

– Vi har gjort en kartläggning över hur vi arbetar idag, vilka processer som finns kopplade till olika system, tittat på hur vi kan förenkla, sammanfoga och göra saker effektivare och bättre kopplat till de förutsättningar som ges i den nya terminalen. Arbetet har resulterat i en lång kravspecifikation som kommer ligga till grund för det andra steget i upphandlingsprocessen, säger Sanjin Redzepagic som är IT-chef i Helsingborgs Hamn.

Nästa del av upphandlingen kommer att annonseras i april och förhoppningen är att det nya systemet ska vara implementerat till andra kvartalet 2022.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0