Infrastruktur Hamnar
1 min lästid

Nordeuropeisk fartygsslinga till Göteborgs Hamn

13:e april 2022, 08:47
Nordeuropeisk fartygsslinga till Göteborgs Hamn
Pressbild: Göteborgs Hamn.
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Trafiken startar omgående och kommer att nå Göteborg varje vecka.

– Vi är glada att välkomna UECC till hamnen som erbjuder ytterligare möjligheter som stärker Göteborgs hamns position som Sveriges största bilhamn. Trafiken utökar vårt linjeutbud och svarar upp till det ökande intresse av fordonstransporter och rullande last som vi ser hos våra kunder, säger Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs Hamn AB.

Den nya trafiken startar mot bakgrund av nya avtal med några av Europas större fordonstillverkare. Servicen kompletterar rederiets existerande Atlantic-service som kopplar ihop Vigo, Zeebrugge, Bremerhafen, Malmö och Drammen. Via omlastning i Zeebrugge kan trafiken knytas till övriga hamnar i Europa och världen. Så skriver Göteborgs Hamn i ett pressmeddelande om linjetillskottet.

Inledningsvis trafikeras den nya slingan av fartyget M/V Minchah, för att sedan troligtvis ersättas av ett av UECC:s nya LNG/batterihybridfartyg som är under produktion. Fartyget anlöper Göteborgs hamns järnvägsanslutna bil- och roroterminal där terminaloperatören Logent Ports and terminals kommer att sköta lastning och lossning.

#göteborgs hamn #ny fartygslinje #uecc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0