Infrastruktur Hamnar
1 min lästid

NCC rustar upp två hamnar i Nordnorge

3:e december 2021, 11:55
NCC rustar upp två hamnar i Nordnorge
Foto: NCC
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det är på uppdrag av Hammerfest kommun och Kustverket som NCC ska utföra förbättringsarbeten i hamnarna i Hammerfest och Forsöl i Nordnorge. Bakgrunden till uppdraget är den norska miljömyndighetens krav på att sanera de förorenade sedimenten på havsbotten i Hammerfest hamn. Projektet går under namnet Ren hamn.

NCC:s uppdrag omfattar rivning av befintlig kajkonstruktion samt byggnation av ny, etablering av en deponi för förorenade massor, miljömuddring och övertäckning i Hammerfest hamn samt fördjupning av hamnarna i både Hammerfest och Forsöl. NCC utför uppdraget tillsammans med dotterbolaget Sjöentreprenören.

– Det här uppdraget visar NCC:s breda kompetens. Vi har stor erfarenhet av att hantera liknade uppdrag och har egna resurser för de arbeten som sker i vatten. Vi ser fram emot att få bidra till att både rusta upp och förbättra hamnarna i Hammerfest och Forsöl, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Arbetet inleds så snart som möjligt och planeras vara färdigställt i augusti 2023. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet om cirka 345 MSEK registreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Infrastructure.

#hammerfest kommun #hamn #hamnar #kustverket #ncc #ncc norge #norge
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0