Infrastruktur Företag & Affärer
2 min lästid

VR Group köper Arriva Sverige

28:e mars 2022, 12:42
VR Group köper Arriva Sverige
Arriva, Malmö. Foto: Elisabeth Stengaard
Redaktionen Redaktionen
Like 0

I samband med ägarbytet försvinner varumärket Arriva Sverige. Operatören ska bli ett självständigt bolag inom VR Groups passagerartrafikenhet som kommer att fortsätta trafikera Arriva Sveriges lokal- och regionaltrafikslinjer.

Varken passagerare eller anställda – vars avtal förblir oförändrade – kommer att påverkas av ägarbytet eftersom Arriva Sverige verkar under sina olika samarbetspartners varumärken, enligt ett pressmeddelande från VR Group.

– Vi kommer att fortsätta trafikera samma linjer som tidigare men kunderna kommer att märka att namnet Arriva Sverige gradvis försvinner och ersätts med ett annat namn. I övrigt kommer vi att fortsätta verksamheten som tidigare och upprätthålla den höga kvalitet som kännetecknar Arriva Sverige, säger Topi Simola, direktör för VR Groups passagerartrafik.

Förvärvet utgör VR Groups första expansion utanför Finlands gränser.

– Kombinationen av konkurrensutsatta marknader och en positiv ekonomisk utveckling utgör en möjlighet för oss. Arriva Sverige trafikerar flera av Sveriges största spårvagns-, buss- och tåglinjer och förvaltar historiska tågbanor som Saltsjöbanan och Nockebybanan. Vi ser en enorm potential i detta bolag, kommenterar Simola.

Genom bussbolaget Pohjolan Liikenne äger VR Group sammanlagt över 185 elbussar runtom i Finland och bolaget siktar på att vara med och utveckla elbusstrafiken även i Sverige.

– Som trafikoperatör har vi ett stort klimatansvar och vi vill vara med och bidra till en hållbar omställning. Vårt bolag har hållit det finska samhället i rörelse i 160 år, säger VR Groups verkställande direktör Lauri Sipponen.

#arriva sverige #förvärv #Östgötapendeln #pågatågen #stockholms kollektivtrafik #vr group
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0