Företag & Affärer
1 min lästid

Ramirentbolag köper upp konkurrent

21:a mars 2022, 15:04
Ramirentbolag köper upp konkurrent
Bild: Flickr
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Förvärvet utökar RentSafes utbud av produkter och tjänster inom väg och trafik i Sverige, men innebär även att ett 30-tal medarbetare från ATA kommer att flytta över till RentSafe. Det framgår av ett pressmeddelande.

– ATA:s styrka inom tjänsteproduktion kommer att komplettera vårt redan starka erbjudande inom avstängningsmaterial för väg och trafik. Den förvärvade kompetensen och utrustningen stärker vår verksamhet i framförallt Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö. Förvärvet är också en viktig del i RentSafes och Ramirents tillväxtstrategi, säger Lars Celsing, vd för RentSafe.

ATA är en del av den brittiska koncernen Hill & Smith Ltd, som i och med avyttringen kommer att lägga allt fokus på permanenta trafikskydd och säkerhetsprodukter.

– Jag är glad att ATA:s mångåriga och långa kompetens fortsätter att leva vidare tillsammans med RentSafes starka satsning på marknaden för väg och trafik. Detta är ett strategiskt beslut som ligger helt i linje med våra ägares renodling av Hill & Smiths verksamhet med fokusering på permanenta trafiksäkerhetsprodukter. Vi behåller vårt starkt positionerade ATA-varumärke men renodlar nu verksamheten och ökar vårt erbjudande kring säkerhetsprodukter, säger ATA:s vd Peter Bäckström.

Förvärvet beräknas vara helt genomfört under andra kvartalet 2022.

#ata #ramirent #rentsafe
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0