Flyg
2 min lästid

Flygbolag gör bästa kvartalsresultat någonsin

20:e oktober 2016, 06:54
Flygbolag gör bästa kvartalsresultat någonsin
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Norwegian presenterade den 20 oktober 2016 det bästa kvartalsresultatet någonsin som bolaget har haft sedan starten.

Nettoresultatet var på 993 MNOK under tredje kvartalet, en förbättring med 160 MNOK från förra året. Kabinfaktorn var på 91 procent. Den starkaste tillväxten mätt i antal passagerare hade Norwegian i Spanien.

Sammanlagt flög 8,6 miljoner passagerare med Norwegian under tredje kvartalet – en ökning med 12 procent. Den starkaste tillväxten mätt i antal passagerare hade Norwegian i Spanien vilket framför allt beror nya spanska inrikeslinjer. Spanien är nu Norwegian näst största marknad mätt i antal passagerare. Antalet amerikanska passagerare ökar också väsentligt. Samtidigt med den internationella tillväxten upprätthåller Norwegian marknadsandelarna i de nordiska marknaderna. I juli startade nya linjer mellan Paris och USA och nya linjer mellan Barcelona och USA lanserades i september.

Kabinfaktorn under tredje kvartalet var på 91,3 procent och hög kabinfaktor innebär minskade utsläpp per passagerarkilometer. Hittills i år har tre fabriksnya Boeing 787 Dreamliner och 14 Boeing 737-800 fasats in i flottan. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av världens mest moderna flygplansflottor.

Norwegian hade en omsättning på drygt 8,4 miljarder NOK under tredje kvartalet, en ökning med 15 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året. Den totala kapacitetstillväxten (ASK) och trafiktillväxten (RPK) var på 17 procent under tredje kvartalet.

– Utvecklingen är jämnt god i alla marknader men den största tillväxten ser vi i Spanien och särskilt på inrikeslinjerna. Linjerna mellan London och Paris och USA har också en god utveckling, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

#flygbolag #kvartalsresultat #norwegian #norweigan #resultat
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0