Infrastruktur Flyg
2 min lästid

Pilottest med bilpool på Sveriges största flygplatser

8:e december 2014, 13:35
Pilottest med bilpool på Sveriges största flygplatser
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Swedavia och Sunfleet inleder ett samarbete och erbjuder bilpooler på landets största flygplatser; Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och Malmö Airport. Samarbetet innebär att de flygresenärer som är medlemmar i Sveriges största bilpool nu kan kombinera bil med flyg på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

 Bilpool är ett snabbt och smidigt sätt om man vill komplettera sin flygresa med bil. Med ett par knapptryck i en app bokar man sin bil och när man ska använda bilen behövs inga nycklar hämtas ut. Som medlem i Sunfleet bokar och öppnar man bilen med hjälp av en app i mobilen eller ett smartcard. Sedan är det bara att köra iväg.

– Car sharing via bilpool är stort ute i Europa och kommer att bli mycket stort även på våra svenska flygplatser. Många behöver tillgång till en bil ett par timmar när de landat på en destination, då är bilpoolen, där man betalar per timme, ett mycket bra och miljömässigt hållbart resealternativ, säger Birgitta Moreillon, produktansvarig för flygplatsparkeringar på Swedavia.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med över 1000 bilar på drygt 350 poolplatser i ett 40 tal städer. Medlemsantalet växer med ca 20 procent per år och idag är drygt 31 000 medlemmar.

– Vi finns sedan tidigare nära de stora tågstationerna i Sverige. Att vi nu kan ställa ut poolbilar på flygplatser är en viktig kugge för att kunna erbjuda en heltäckande reselösning. Det här ökar incitamentet ytterligare att börja använda bilpool, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet.

Initialt kommer Sunfleet att ställa ut fyra Volvobilar på Stockholm Arlanda, två på Göteborg Landvetter och två på Malmö Airport. Alla bilarna är miljöklassade. Sedan tidigare finns Sunfleet på Visby Airport. Ambitionen är att utöka samarbetet till fler flygplatser i nästa fas.

#bilpooler #flygplats #sunfleet #swedavia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0