Flyg
15:e juni 20182 min lästid

SAS flyttar Hong Kong-linje till Köpenhamn

15:e juni 20182 min lästid
SAS flyttar Hong Kong-linje till Köpenhamn
Flyget till Hong Kong tar man framöver från Danmark. Bildkälla: SAS
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

SAS kommer från och med i oktober att flyga till Hong Kong från Köpenhamn. Detta då lönsamheten med den nuvarande rutten från Stockholm har varit en utmaning.

Sedan tre år tillbaka har SAS drivit en flyglinje från Arlanda i Stockholm till Hong Kong. Nu flyttas den från Stockholm till Köpenhamnsflygplatsen Kastrup och då dessutom med en ny tidtabell som enligt SAS är mer attraktiv.
– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder en bättre tidtabell med nattflygningar till och från Kastrup. Självklart är det tråkigt att vi flyttar från Stockholm, men Köpenhamn erbjuder i det här fallet bättre långsiktiga förutsättningar för att vi ska kunna erbjuda en attraktiv kundupplevelse, säger Karl Sandlund, EVP Commercial från SAS, i ett pressmeddelandet.

Flyg från Köpenhamn kan bli mer lönsamt

Enligt pressmeddelandet så skriver SAS att de haft problem med lönsamheten med den nuvarande rutten. Nu kommer den att flyga från Kastrup fem dagar i veckan med ett större upptagningsområde.
– SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Biljetter för nya rutten började säljas från och med igår, med premiärflygning den 28 oktober 2018.

#arlanda #danmark #flyg #hong kong #kastrup #kina #köpenhamn #sas #stockholm #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0