Flyg
2 min lästid

SAS: "Chockerande låg förståelse"

4:e juli 2022, 12:47
SAS:
Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, meddelar att SAS piloterna går ut i strejk då påarterna inte nådde någon överenskommelse under måndagen. Foto: Chris Anderson / TT /
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Sedan varslet lämnades den 9 juni har medling pågått mellan pilotföreningarna och SAS. Strejken följer som en konsekvens av att parterna inte har lyckats komma överens om ett nytt avtal. SAS önskar fortsätta medlingen för att kunna nå en överenskommelse och avsluta strejken så snart som möjligt.

“Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg. Vi vet att alla våra passagerare har längtat efter sina sommarsemestrar och har bokat resor för sig och sina nära och kära. SAS anställda arbetar hårt för att hjälpa våra kunder som påverkas av denna olyckliga situation. En strejk vid den här tidpunkten är förödande för SAS och sätter företagets framtid på spel, inklusive tusentals kollegors jobb. Beslutet att gå ut i strejk visar ett vårdslöst beteende från pilotföreningarna och en chockerande låg förståelse för den kritiska situation som SAS befinner sig i”, säger Anko van der Werff, President & CEO.

Strejken beräknas leda till att cirka 50 % av alla SAS-flygningar ställs in och kommer påverka cirka 30 000 passagerare per dag. De flygningar som genomförs av SAS Link, SAS Connect och SAS externa partners berörs inte av strejken.

Strejken har en negativ effekt på bolagets likviditet och finansiella ställning och denna effekt kan komma att bli väsentlig om strejken blir långvarig.

Anko van der Werff avslutar ”Vi är redo att återuppta medlingen så snart som möjligt och vi kommer att göra vårt yttersta för att nå en överenskommelse som säkerställer företagets långsiktiga konkurrenskraft och finansiella hållbarhet. Vi förutsätter att SAS Scandinavias pilotföreningar inser vad som står på spel och väljer att fortsätta arbetet med att nå en överenskommelse.”

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0