Infrastruktur
2 min lästid

Sweco får tre uppdrag i skånsk storsatsning

22:a oktober 2018, 15:19
Sweco får tre uppdrag i skånsk storsatsning
Foto: Creative Commons.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Lommabanan, Marieholmsbanan och Österlenbanan. De är några av projekten i Skånes storsatsning på järnvägen – och det är i de projekten som Sweco har fått uppdrag.

På kort tid har Sweco fått ta del av Skånes stora järnvägssatsning, där det sker flertalet järnvägsutbyggnader och upprustningar. Det handlar som de tre projekten på Lommabanan, Marieholmsbanan och Österlenbanan som företaget fått förtroende av kunden Nordic Railway Construction Sverige AB, eller kort NRC.

Storsatsning på renovering och utbyggnad

På Lommabanan ska Sweco ta fram bygghandling vid Trafikverkets utbyggnad, som ska förbättra pendlingsmöjligheterna i västra Skåne. På Marieholmsbanan är de involverade i arbetet att bygga om och förlänga en plattform, och på Österlenbanan i arbetet att minska störningskänsligheten och belastningen på sträckan.

“Flera projekt som har stor påverkan på samhället”

– De här tre projekten är pusselbitar i regionen där vi, tillsammans med NRC, bidrar till ett transportsystem som förenklar människors vardag. De bidrar till såväl stora pendlingsvinster för människorna som bor i regionen som avlastning av det nationella och regionala järnvägsnätet. Det är glädjande att vi är involverade i flera projekt i regionen som tillsammans har en stor påverkan på samhället och det dagliga livet för många människor, säger Jan Thulin, vd för Swecos järnvägsverksamhet.

#eslöv #järnväg #österlen #skåne #sweco #tåg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0