Infrastruktur
1 min lästid

Får uppdrag för 400 miljoner på Ostkustbanan

11:e juli 2024, 08:05
Får uppdrag för 400 miljoner på Ostkustbanan
Bildkälla: Sweco.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Uppdraget som pågår från 2024 fram till 2035 omfattar projektering inom järnväg, väg- och anläggning, byggnadskonstruktion, arkitektur, vatten och avlopp och rådgivning inom miljö och digitala lösningar. Trafikverket har ett regeringsuppdrag att genomföra en omfattande utbyggnad av sträckan. Syftet med utbyggnaden ”Fyra spår till Uppsala” är att möta det ökade behovet av hållbar person- och godstrafik i området mellan Uppsala och Stockholm.

Swecos uppdrag består i att ta fram bygghandlingar och förfrågningsunderlag för två nya järnvägsspår, nya planskilda korsningar och en ny station i Bergsbrunna, för den nya sträckan av Ostkustbanan som ska gå från Uppsala C till den nya stationen i Bergsbrunna. Samtidigt ska Uppsala Centralstation utvecklas för att kunna ta emot fler tåg och resenärer.

– Vi ser fram emot fortsatt förtroende från Trafikverket och att vara rådgivare i detta stora och komplicerade infrastrukturprojekt, som är så viktigt för både resenärer och näringsliv i de snabbväxande regionerna kring Uppsala och Stockholm. Mer gods kommer att kunna transporteras klimatsmart och för resenärer innebär utbyggnaden punktligare tåg, fler avgångar och smidigare hållbara resor, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco i Sverige.

#ostkustbanan #stockholm #sweco #trafikverket #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0