Infrastruktur
1 min lästid

Deletapp två i Västlänken Haga värd 430 miljoner

8:e juli 2024, 14:47
Deletapp två i Västlänken Haga värd 430 miljoner
Bildkälla: Veidekke.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Deletapp Haga-Otterhällan är den andra av de fem entreprenaderna som Trafikverket handlar upp i Haga. Delprojekt Otterhällan består av en bergtunneldel mellan delprojekt Rosenlund och delprojekt Stora Hamnkanalen. Kontraktet omfattar en sträcka på ungefär 500 meter mellan Rosenlundsplatsen och Hamnkanalen och består av en dubbelspårstunnel och två servicetunnlar i berg. Genom delprojektet kommer Västlänken att passera ett antal underjordiska konstruktioner, till exempel Götatunneln, garage och skyddsrum och anlägga två betongbroar.

Projektet är en utförandeentreprenad på löpande räkning enligt självkostnadsprincipen. När upphandlingsprocessen startade, innan projekteringen var färdigställd, angavs ett kalkylerat värde om 430 miljoner kronor. Projektet startar omgående och förväntats vara färdigställt våren 2029.

– Vi är väldigt nöjda över att ha fått uppdraget att bygga deletapp Haga-Otterhällan. Det visar att vi och vår organisation har förtjänat förtroendet för utmanande projekt med denna komplexitet, säger Fredrik Indevall, regionchef på Veidekke Anläggning Väst.

#västlänken #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0