Infrastruktur
1 min lästid

Nu öppnar E6an igen

4:e juli 2024, 09:54
Nu öppnar E6an igen
Kungen och infrastrukturministern. Foto: Hilde Wexels Riser.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Det var i september förra året som ett stort jordskred inträffade i Stenungsund. Skredet drog med sig 400 meter av E6an. Nästan ett år senare släpps nu trafiken åter på vägen.

Kung Carl XVI Gustaf och infrastrukturminister Andreas Carlson deltog den 3 juli när E6 Stenungsund återinvigdes.

– Alla som har varit inblandade har gjort ett fantastiskt jobb. Det här visar att vi har en organisation som klarar den typen av händelser som går utöver det vanliga. Det visar att vi kan ställa om då det krävs för att kunna bli färdiga i tid. Den här gången till och med före utsatt tid, säger Roberto Maiorana, generaldirektör på Trafikverket.

E6 är en viktig pulsåder längs den svenska västkusten som förbinder Norge med kontinenten. Många har berörts av avbrottet – både trafikanter, godstransportörer och närboende. När E6 nu öppnas förväntas trycket på omledningsvägnätet minska avsevärt.

– Vi har planerat för hur vi tar hand om omledningsvägnätet efter att trafiken flyttas tillbaka till E6 igen. En del åtgärder blir kvar, andra kommer att tas bort. Vi vill också tacka alla boende längs omledningsvägarna och trafikanter för tålamodet de visat, säger Anneli Amft, avdelningschef Underhåll Trafikverket.

#e6an #norge #peab #stenungsund #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0