Infrastruktur
1 min lästid

NCC vinner upphandling

18:e juni 2024, 11:31
NCC vinner upphandling
Visionsskiss: Norconsult.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Projektet kommer att utföras som en samverkansentreprenad, vilket innebär nära samarbete mellan kommunen och entreprenören för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Upphandlingen Infrastruktur Pitholmshöjden avser infrastruktur med gator, gång- och cykelvägar, vatten- och avloppsledningar, pumpstation, dagvattenmagasin och arbeten med el, bredband och fjärrvärme. Projektet syftar till att möjliggöra byggandet av cirka 200 bostäder, inklusive villor, radhus och flerbostadshus. Utöver bostäder kommer området även att inkludera viktiga samhällsfunktioner som en skola och idrottshall.

Infrastrukturen kopplar ihop Strömnäsbacken och Pitholmshöjden via förlängning av Svartsuddsvägen. När hela området Strömnäsbacken och Pitholmshöjden är färdigbyggt år 2030 kommer det att ge plats åt cirka 600 bostäder för cirka 1 000 till 1 400 invånare.

– Det har varit en omfattande upphandlingsprocess och vi ser framemot att komma igång med projektet och att utföra entreprenaden i samverkan med entreprenören. Det här är ett stort exploateringsprojekt för Piteå kommun och vi har därför valt att upphandla en flexibel entreprenadform, säger Micael Kemi, gatuchef Piteå kommun.

#ncc #piteå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0