Infrastruktur
2 min lästid

Förvärvar ännu en anläggningsaktör

7:e juni 2024, 07:57
Förvärvar ännu en anläggningsaktör
Bildkälla: Eleda.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Sartor & Drange erbjuder tjänster inom bland annat väg-, VA- och grundläggningsarbeten på Vestlandet. Bolaget har cirka 200 medarbetare och omsätter nästan 1,1 miljoner kronor.

– Sartor & Drange är ett strategiskt viktigt förvärv för Eleda. Vi har nu tre plattformsbolag på den norska marknaden och det är ett bevis på att vi kan och vill fortsätta expandera i Norge med målsättningen att befästa vår position som en ledande aktör inom anläggning i Norden, säger Johan Halvardsson koncern-vd på Eleda.

– Vestland fylke är en tillväxtregion och Bergen är Norges andra största stad. Här är Sartor & Drange en ledande och starkt positionerad entreprenör med lönsam tillväxt under många år. Deras tjänsteutbud kompletterar de andra norska bolagen på ett väldigt bra sätt vilket möjliggör stora synergier bolagen emellan, säger Ole Gjermundshaug, vd på Eleda Norge.

Sartor & Drange kommer att gå in som ett av tio plattformsbolag i Eleda och vara en del av Eleda Norge. Tidigare ägare och nyckelpersoner i Sartor & Drange kommer att fortsätta i sina operativa roller och bli delägare i Eleda.

– Vi ser att Eleda är helt rätt som långsiktig ägare. Vi är likasinnade och förenas av vår entreprenörsanda, sunda värderingar och ett driv att utveckla verksamheten och bidra till samhällsutvecklingen. Vi har långa och goda relationer med både offentliga och privata kunder i regionen och vi är på en marknad där det kommer att ske många investeringar inom infrastruktur och anläggning de kommande åren. I bolaget har vi motiverade medarbetare och en solid plattform för ytterligare tillväxt. Tillsammans med övriga bolag inom Eleda så ser jag att vi kommer att bli ännu starkare och kunna växa både lokalt och nationellt, säger Arild Bøthun, vd Sartor & Drange.

#eleda #norge
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0