Infrastruktur
2 min lästid

Ny ordförande för Svevia

6:e juni 2024, 07:15
Ny ordförande för Svevia
Josefin Karlsson och Johan Bill har valts in som nya ledamöter till Svevias styrelse. Magnus Meyer har utsetts till ny styrelseordförande. Bildkälla: Svevia.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Magnus Meyer har många års erfarenhet från ledande befattningar inom teknikkonsultsektorn, arkitekt- och fastighetsbranschen. Han har tidigare varit vd och koncernchef för WSP Europe och dessförinnan vd för arkitektfirman Tengbomgruppen. Han har även haft ledande positioner inom GE Real Estate och Ljungberggruppen. Han har flera styrelseuppdrag, bland annat är han styrelseordförande i HiQ och sitter i bolagsstyrelser som exempelvis Vasakronan, Coor Service Management, Fagerhult och Infranord.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått förtroendet som ordförande för Svevias styrelse. Svevia har ett stort ansvar och ett viktigt uppdrag i att upprätthålla svensk infrastruktur. Med min erfarenhet av frågor inom väginfrastruktur, energi och teknik ser jag fram emot att bidra till Svevias fortsatta utveckling, säger Magnus Meyer, ny styrelseordförande i Svevia.

Nya ledamöter

Josefin Karlsson har arbetat flera år med rådgivning och strukturering av finansiering till företag. Bland annat har hon varit Fund Manager på Brunswick Real Estate och innan dess arbetat inom Debt Capital Markets inom Nordea och Handelsbanken. I dag är hon Investment Director på avdelningen för bolag med statligt ägande vid Finansdepartementet.

Johan Bill har lång erfarenhet av infrastrukturbranschen, där han bland annat har haft flera chefsbefattningar inom Trafikverket, Skanska och Peab. Han är i dag direktör för koncernenheten Projekt på Swedavia. Han sitter även i styrelsen för Statens fastighetsverk.

I och med årsstämman avgick tidigare ordförande Mats O. Paulsson och ledamöterna Lars Erik Fredriksson och Göran Landgren ur Svevias styrelse.

Svevias styrelse:

  • Magnus Meyer, ordförande
  • Johan Bill, ledamot
  • Catarina Fritz, ledamot
  • Josefin Karlsson, ledamot
  • Anna-Stina Nordmark Nilsson, ledamot
  • Jeanette Reuterskiöld, ledamot
  • Oscar Burlin, ledamot, arbetstagarrepresentant, Saco
  • Thomas Skoog, ledamot, arbetstagarrepresentant, Seko
  • Håkan Dermark, suppleant, arbetstagarrepresentant, Seko
#svevia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0