Infrastruktur
1 min lästid

Inlandståg byter ägare

4:e juni 2024, 08:53
Inlandståg byter ägare
Otto Nilsson Inlandsbanan AB och Lars Yngström Tågåkeriet i Bergslagen AB. Bildkälla: Inlandsbanan.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Syftet med försäljningen är att Inlandståg ska kunna utvecklas och expandera i norra Sverige tillsammans med en större aktör.

– Vi är så klart glada att Inlandståg kommer i goda händer hos Tågab men det känns också vemodigt då Inlandsbanan AB och Inlandståg varit nära varandra under många år. Men nya tider med nya utmaningar kräver förändringar och jag är övertygad om vi genom detta skapar en ännu starkare och bättre närvaro på marknaden säger Otto Nilsson, vd Inlandsbanan AB.

Det finns betydande synergier för både Inlandståg och Tågab vid ett samgående. Det gäller förutom de geografiska placeringarna också ett effektivare nyttjande av fordon och administration. Båda bolagen bedriver verkstadsrörelser. Inlandståg kommer att drivas vidare med lokal ledning med bas i Östersund och trafik på och omkring Inlandsbanan som tidigare. Varumärket Inlandståg kommer att behållas.

– Vi är stolta över att Inlandsbanan AB och deras ägare, 19 kommuner, har bett oss att hjälpa till att utveckla trafiken på deras ”hemmaplan”, Inlandsbanan, och anslutande linjer. Vi ser fram emot ökad trafik tillsammans med nya medarbetare, säger Lars Yngström, vd i Tågab.

#inlandsbanan #inlandståg #tågab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0