Infrastruktur
2 min lästid

Inför intermodal tåglösning

3:e maj 2024, 09:51
Inför intermodal tåglösning
Bildkälla: Green Cargo.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– Vi ser en ökad efterfrågan av kombinerade järnväg- sjö- och vägtransporter. En stor mängd gods transporteras idag på väg i stråket. I samarbete med terminalerna vill vi erbjuda marknaden, som strävar efter att minska sin klimatpåverkan ett kostnadseffektivt, snabbt och hållbart transportalternativ, säger Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo.

Terminalerna ska länkas ihop med anpassning till kundernas behov av attraktiva in- och utlämningstider med transporter under natten.

– Den nya järnvägslösningen förenklar vår logistikprocess och ger oss ett hållbart alternativ till lastbilstransporter. Våra kunder vill köpa godstransporter av en speditör, för att effektivt koordinera och synkronisera kommunikation och slottider. Vi kan med denna nya lösning med Green Cargo erbjuda våra kunder en tidseffektivt planerad och klimatsmart logistiklösning som spar tid och pengar, säger Peter Nerheden från DB Cargo FLS Nordic.

Green Cargo ska erbjuda ett intermodalt nätverk som integrerar järnvägstransport med andra transportsätt för hög transportfrekvens, korta ledtider och hög punktlighet till terminaler och hamnar. Järnvägstransporter handlar inte bara om en omfattande reducering av koldioxidutsläpp utan även om hög energieffektivitet och minskad trängsel på tryggare vägar, skriver Green Cargo.

– Genom vår nya intermodala tåglösning erbjuder vi våra kunder en effektivt planerad och klimatsmart logistiklösning. Vi integrerar intermodala enheter som trailers, containrar, tankcontainrar och växelflak på intermodala vagnar, vilket skapar synergieffekter för hållbara godstransportlösningar. Tillsammans med DB Cargo FLS Nordic förenklar vi våra kunders godsflöde, säger Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo.

#green cargo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0