Energi
2 min lästid

Lämnar Sweco för Tyréns: "Lika viktig"

12:e februari 2024, 08:34
Lämnar Sweco för Tyréns:
Bildkälla: Tyréns.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

– Samhällsdebatten handlar ofta om produktion av el, men en lika viktig del är själva distributionen. Inte minst för de förnybara energikällor som ska anslutas till befintliga eller nya nät på ett effektivt sätt. Tyréns gör skillnad vid planeringen och här ser jag möjligheter att kunna bidra för egen del, berättar Anders Fryksdahl.

Med en gedigen bakgrund inom elkraftsbranschen, inklusive fyra år på Sweco där han arbetade med projektering av kraftprojekt för företag som Vattenfall och Svenska kraftnät, ser Anders Fryksdahl nu fram emot att fortsätta bidra till energiområdets utveckling.

“Innovativa lösningar”

– Planering av elkraft är fullt av utmaningar, som långa ledtider för tillstånd, samråd och miljökonsekvensbeskrivningar. Jag ser att vi kan bidra med innovativa lösningar för att minska kostnaden för våra kunder och möta de miljökrav som finns, menar Anders Fryksdahl.

– Tyréns arbetar med flera projekt som driver på den gröna omställningen, och planerar att växa rejält inom energiområdet under de närmaste åren. Här är Anders en viktig pusselbit med sin erfarenhet. Först och främst som en senior drivkraft för att utveckla våra tjänster inom elkraft, men även som stöd till våra kommande nyanställningar inom området, säger Jonas Lindberg som är affärschef för elkraft på Tyréns.

#sweco #tyrens
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0