Infrastruktur
1 min lästid

Tyréns tar hem nordligt uppdrag för Trafikverket

8:e februari 2024, 09:53
Tyréns tar hem nordligt uppdrag för Trafikverket
Foto: Jonas Westling.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

En ny sträckning av E4 runt Skellefteå ska byggas för att möta befolkningstillväxten och förbättra tillgänglighet, kapacitet, säkerhet och luftmiljö.

Tyréns uppdrag omfattar framtagande av vägplan inklusive lokaliseringsutredning och tillstånd för mötesfri väg, trafikplatser samt 10-15 broar, inklusive en ny bro över Skellefteå älv.

Utmanande hållbarhetsmål

– Jag är stolt över att Tyréns har fått förtroendet att genomföra detta viktiga och komplexa uppdrag. Projektet är av stor nationell betydelse och markerar en viktig milstolpe för både Sverige och Skellefteå – i en region med fokus på den industriella gröna omställningen. Vi ser fram emot att möta projektets utmanande hållbarhetsmål att upprätthålla och stärka sociala, kulturella och ekologiska funktioner i landskapet, säger Patrik Kjellgren, affärschef Väg och Järnväg nord på Tyréns.

Tyréns kommer att bidra med ett brett spektrum av tjänster och kompetenser, så som uppdragsledning, markförhandling, väg- och broprojektering, miljöutredningar samt hållbarhetssakkunnighet.

#skellefteå #trafikverket #tyréns
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0