Infrastruktur
1 min lästid

Norconsult vinner uppdrag – tar fram strategi

5:e februari 2024, 13:12
Norconsult vinner uppdrag – tar fram strategi
Bildkälla: Norconsult.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

En övergripande plan är ett strategiskt verktyg som specificerar hur mark- och vattenresurser ska användas på ett ändamålsenligt och hållbart sätt för en specifik kommun. Det är nu obligatoriskt för alla kommuner att ha en aktuell övergripande plan, och enligt den ändrade Plan- och bygglagen måste alla kommuner även anta en planeringsstrategi senast i september detta år. Planeringsstrategins huvuduppgift är att hålla den övergripande planen uppdaterad.

“Mer aktiv planering”

– Planeringsstrategin ska klargöra om översiktsplanen visar den politiska viljeinriktningen, ge möjlighet att fånga förändrade förutsättningar i tid och bidra till att översiktsplaneringen bedrivs mer kontinuerligt. Genom en planeringsstrategi kan kommunerna driva en mer aktiv planering, vilket är bra i en värld där förutsättningar ofta ändras, säger Daniel Rogat, stadsplanerare på Norconsult.

I julas lämnade Norconsult ett anbud gällande framtagande av planeringsstrategi för Ekerö kommun. I januari stod det klart att bolaget vunnit uppdraget.

– Vi arbetar redan med planeringsstrategier i Bollebygd, Säter och Boden och har även fått ett planeringsstrategiuppdrag i Karlskoga, så vi har hunnit skaffa oss mycket erfarenhet. Vi kommer in med fräscha ögon, kan vidga kommunernas perspektiv och hjälpa dem bli mer heltäckande i sin strategiska planering, säger Daniel Rogat.

#ekerö #ekerö kommun #norconsult
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0