Infrastruktur Företag & Affärer
1 min lästid

Eleda köper 450-miljonersbolag

12:e januari 2024, 08:57
Eleda köper 450-miljonersbolag
Bildkälla: Eleda.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Arctic kommer att vara en del av Järfälla VA- & Byggentreprenad AB (JVAB), som är ett företag inom Eleda-koncernen. Tidigare ägare och nyckelpersoner i Arctic kommer att fortsätta i sina nuvarande operativa roller och även bli delägare i Eleda.

– Arctics solida förankring i regionen ger Eleda och JVAB en stark position på en attraktiv marknad i norra Norrland.​ Eleda är sedan tidigare verksamma i Norrland och nu tar vi nästa steg för att skapa synergier i en region med stark tillväxt. Arctic är ett typiskt Eleda-bolag som leds av entreprenörer med fokus på att leverera bra projekt i samverkan med kunderna. De har relationerna och kompetensen för att ta nästa steg och hamnar nu i en omgivning som förstår verksamheten och kan bidra till deras fortsatta utveckling, säger Fredric Kastevik, koncernchef för JVAB-gruppen.

Ska uppnå sin potential

– Med en ny ägarmix, som är förankrad i organisationen, kombinerat med Eledas styrka, nätverk och kompetens, kommer Arctic Infra få chansen att nå sin fulla potential. Den entreprenöriella andan som präglar både Arctic Infra och Eleda borgar för fortsatt gemensam framgång, säger Mikael Johansson, VD på Arctic Infra.

#arctic #arctic infra #eleda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0