Infrastruktur
2 min lästid

Infranord tar hem två trafikkontrakt

13:e december 2023, 11:26
Infranord tar hem två trafikkontrakt
Bildkälla: Infranord.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Kontraktet för järnvägsanläggningar (SL UH2024 Järnväg) omfattar bandelarna Saltsjöbanan, Roslagsbanan samt SL:s pendeltågsdepåer i Bro, Älvsjö och Södertälje. Anbudssumman uppgår till 913 MSEK inklusive optionsår. Kontraktet avseende spårvägsanläggningar (SL UH2024 Spårväg) omfattar Tvärbanan, Nockebybanan, Lidingöbanan och Spårväg City.

Anbudssumman uppgår till 698 MSEK inklusive optionsår. Den totala kontraktssumman uppgår till 1613 MSEK inklusive optionsår.

– Vi är oerhört stolta över att få fortsatt, och utökat, förtroende att sköta drift och underhåll på SL:s anläggningar. Spår- och järnvägssystemen i Stockholm är viktiga för pendlingen inom regionen. Tilldelningarna stärker vår position på marknaden och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling. Vi ser fram att fortsätta vårt goda samarbete med Trafikförvaltningen, säger Stefan Gustavsson, VD och koncernchef på Infranord.

Infranord har ansvarat för drift och underhåll av Saltsjöbanan, Tvärbanan, Nockebybanan och pendeltågsdepåerna sedan januari 2013. Med de nya kontrakten bibehåller Infranord befintliga marknadsandelar för drift och underhåll av SL-trafiken i Stockholm och utökar dessa med Roslagsbanan, Lidingöbanan och Spårväg City.

De nya kontrakten startar i september 2024 och sträcker sig till 2031 med möjlighet till ytterligare ett optionsår. Uppdragen inkluderar också tjänster inom verksamhetsstöd, vilket bland annat innefattar utbildning, transporttjänster och underhållsanalys.

Tilldelningsbesluten kan överprövas inom tio (10) dagar från det att tilldelning meddelats.

#infranord #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0