Infrastruktur
1 min lästid

NYAB vinner uppdrag för Trafikverket

8:e december 2023, 14:14
NYAB vinner uppdrag för Trafikverket
Bildkälla: NYAB.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Trafikverket har sedan ett par år tillbaka etappvis installerat multidukt i Trafikverkets utbyggnadsprogram Opto 2.0 för att möjliggöra införandet av signalsystemet European Rail Traffic Management System (ERTMS) i Sverige. NYAB har nu skrivit sitt fjärde Opto 2.0-kontrakt i ordningen. Detta för installationen på sträckan Hässleholm – Malmö. Kontraktsvärdet är ca 60 miljoner kronor.

Projektet utförs som en utförandeentreprenad. Arbetet påbörjas inom de närmaste veckorna.

– Vi ser detta som ett relativt tekniskt komplext samt tidsmässigt forcerat projekt. Vi kommer utföra arbetena på en av Sveriges mest trafikerade sträckor vilket kräver noggrann planering och med ett högt fokus på säkerheten. Vi är glada över att Trafikverket ger oss förnyat förtroende, då vi tidigare utfört arbeten inom ”Opto 2.0 ERTMS” från Riksgränsen i norr till Småland i söder. I och med detta kontrakt så tar vi oss ytterligare söderut, säger Johan Skoog, affärsområdeschef på NYAB.

Det nya signalsystemet ska underlätta för en hållbar och gränsöverskridande tågtrafik i Europa. Trafikverket beräknar den totala kostnaden för införandet av Opto 2.0 till ca 5 miljarder kronor.

#nyab #trafikverket
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0