Infrastruktur
1 min lästid

Sweco hjälper ukrainsk stad – med dricksvattensystem

29:e november 2023, 10:41
Sweco hjälper ukrainsk stad – med dricksvattensystem
Fotograf: Getty Images.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Swecos specialister kommer att stå för expertis inom bland annat vattenförsörjning, hydrologi och miljökonsekvensanalys i ett projekt som finansieras av Swedfund. Syftet är att stödja Kremenchuk stad och dess vattenbolag i utvecklingen av det analys- och förberedelsearbete som krävs för att förbättra och trygga vattenkvaliteten och kapaciteten i distributionssystemet.

Sweco ska bidra med att ta fram förslag i arbetet med rekonstruktion och modernisering av vattenförsörjningssystemet för dricksvattenintag, vattenrening, övervakning av kvaliteten samt processautomatiseringssystem. Det kommer att innefatta en genomförbarhetsstudie som tar upp tekniska, miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter samt identifierar tillgängliga vattenresurser, inklusive vattenbalansen för de närmaste 25 åren.

Resultatet blir en förbättrad, utökad och mer motståndskraftig dricksvatteninfrastruktur där särskild hänsyn tas till energieffektivitet. Sweco-projektet påbörjades i november och förväntas vara slutfört i augusti 2024.

#sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0