Företag & Affärer
1 min lästid

AFRY får järnvägsuppdrag i Tjeckien

16:e december 2022, 09:08
AFRY får järnvägsuppdrag i Tjeckien
Pressbild: AFRY
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

AFRY har vunnit en offentlig upphandling av den nationella förvaltaren av järnvägsinfrastruktur, Správa železnic, för att designa en höghastighetsjärnväg mellan kommunerna Brno och Velká Bíteš. I kontraktet ingår även miljökonsekvensbeskrivning, underlag som geologiska, hydrologiska och miljömässiga undersökningar samt arkitektur och gestaltning av två järnvägsstationer.

Tidigare i år vann AFRY ett liknande HSR-kontrakt i Tjeckien.

− De upprepade framgångarna bekräftar att kombinationen av en partnerskapsstrategi, öppen kommunikation och ESG-principer som AFRY har tillämpat i Tjeckien är rätt riktning att ta, säger Ivo Šimek, landschef för Tjeckien och Slovakien på AFRY.

Minskar restiden med en timme

Sektionen Vysočina I. är en del av HSR-korridoren Prag-Brno som kommer att bli en av de mest trafikerade höghastighetsjärnvägarna i Tjeckien. Enligt Správa železnic kommer korridoren att minska restiden mellan de två största städerna i Tjeckien till mindre än en timme.

Den 33 kilometer långa sträckan är en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg med en maximal tåghastighet på 320 km/tim. Projektering av flera anslutningar till det ursprungliga järnvägsnätet och modifieringar av tillhörande väginfrastruktur ingår också i uppdraget.

#afry #tjeckien
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0