Infrastruktur Företag & Affärer
2 min lästid

700 miljoner till hamnen i Halmstad

7:e december 2022, 11:53
700 miljoner till hamnen i Halmstad
Hamnen i Halmstad. Bildkälla. HallandsHamnar.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Investeringen omfattar etapp två av Södra infarten, en utbyggnad av Oceanhamnen och etablering av nya järnvägsspår.

– Nu spänner vi bågen och gör en rejäl satsning på infrastruktur och logistik i Halmstad. Halmstad är en starkt växande logistikhub och med investeringen kommer vi att skapa mycket goda förutsättningar för effektiva transporter till och från hamnen, säger Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är resultat av ett långsiktigt strategiskt arbete och det är positivt att vi nu kan komma i gång med projekten. Efterfrågan på intermodala logistiklösningar i Halmstad är urstark och med etablering av ny järnvägsinfrastruktur i hamnområdet får vi goda förutsättningar för en ökad kapacitet och tillväxt inom järnvägssegmentet, säger Björn Alvengrip, VD HallandsHamnar AB.

Beräknas stå klar till 2024

I Oceanhamnen etableras en ny kaj på 200 meter och en ny yta för godshantering på 21 000 kvadratmeter. Det är exportvolymer från Stena Recycling som flyttas ut till den nya kajen där hamnbassängen får ett ökat djupgående på 12 meter.

När hamnen kan ta emot mer djupgående fartyg finns potential att öka kapaciteten i detta segment med cirka 40 procent och samtidigt öppna upp för nya logistikflöden. Byggnationen startar i början av 2023 och beräknas stå klar våren 2024.

#hallandshamnar #hallandshamnar halmstad #halmstad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0