Företag & Affärer
1 min lästid

Ny operatör till Göteborgs hamn

2:a november 2022, 15:39
Ny operatör till Göteborgs hamn
Arkens kombiterminal. Bildkälla: Göteborgs hamn.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Arken kombiterminal är ett 65 000 kvadratmeter stort terminalområde i anslutning till hamnens container- och roroterminaler. På terminalen sker omlastning av containrar eller trailers mellan fartyg, tåg och lastbil för vidare transport in i landet eller ut i världen. Med sina sju järnvägsspår och en total spårlängd på 3,360 meter är terminalen främst fokuserad på att hantera järnvägstrafik.

Göteborgs Roro Terminal driver hamnens största roroterminal sedan 2012, där cirka 600 000 roroenheter hanteras varje år med bland annat 16 avgångar i veckan till Storbritannien och flera av de stora godsnaven i Centraleuropa.

Byter operatör efter fem år

Roroterminalen och Arken kombiterminal ligger i direkt anslutning till varandra.

– Det finns många nya möjligheter som kommer att kunna realiseras i och med det här – inte minst när Arkens koppling till den intraeuropeiska rorosjöfarten blir tydligare. Exempelvis kommer vi att kunna koppla på terminalens omfattande järnvägstrafik från Norrland till den kommande gröna sjöfartskorridoren via Gent, för vidare järnvägstransport till Turkiet, säger Maria Franksen, VD för Gothenburg Roro Terminal.

Arken kombiterminal har sedan starten för fem år sedan driftats av Sandahls Logistik.

#arkens kombiterminal #göteborg #göteborgs hamn #gothenburg roro terminal #sandahls
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0