Energi
2 min lästid

Vattenfall ska bli ledande aktör inom elbilsladdning

20:e april 2018, 09:36
Vattenfall ska bli ledande aktör inom elbilsladdning
Vattenfall har idag 8 800 laddpunkter i norra Europa. Foto: Vattenfall
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Vattenfall vill vidareutveckla sitt nätverk inom elbilsladdning InCharge – och bli störst i nordvästra Europa inom fem år. Målet är att då ha en miljard kronor i omsättning.

InCharge, som lanserades 2016, är Vattenfalls laddnät för elbilar. De har idag 8 800 laddstationer utspridda i städer och landsbygder i Sverige och Europa.
I ett pressmeddelande skriver Vattenfall att de satsar på att vara den ledande aktören i nordvästra Europa inom fem år.
– Vi fortsätter att utvecklas för att möta det nya energilandskapet och möta de behov våra kunder har. Elbilar är på ingång i stor skala och laddningen av dessa ska vara enkel. Det driver både oss och våra partners och vi ska satsa helhjärtat på att bygga en av nordvästra Europas största laddnätverk, säger Vattenfalls koncernchef Magnus Hall.

60 anställda i verksamheten kring elbilsladdning

Vattenfalls verksamhet inom laddlösningar idag inkluderar Sverige, Tyskland och Holland, och har 60 anställda. Dessutom har de under 2018 erbjudit sina laddtjänster i Storbritannien, Frankrike och Norge.
– Från och med nu kommer laddnätverket InCharge att i princip dubbleras i storlek varje år för att möta en kraftig tillväxt av elbilar. Målet är att om fem år ha en årsomsättning på en miljard kronor, säger Tomas Björnsson, chef för Vattenfalls affärsområde E-mobility.

 

#elbil #hållbarhet #incharge #laddstolpar #vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0