Infrastruktur
1 min lästid

Train Alliance säljer riksterminaler för halv miljard

15:e juni 2022, 06:12
Train Alliance säljer riksterminaler för  halv miljard
Kombiterminalen i Rosersberg. Foto: Pressbild/Gävle Containerterminal
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

I affären med Polarstructure så utvecklas också ett samarbete där Train Alliance stannar kvar som infrastrukturutvecklare och infrastrukturförvaltare på ett 25 årigt förvaltningskontrakt till terminalerna.

Train Alliance har sedan sitt eget förvärv verkat och förädlat terminalerna genom att framtidssäkra dessa till nästa generations järnväg. Bland annat till den nya förestående europeiska längdstandarden 1000 meter och också uppgraderat förutsättningarna kapacitetsmässigt för omflytt av gods från väg till järnväg -shift to rail-.

“Polarstructure är en naturlig ägare som kommer fortsätta satsningen på hållbara och klimatsmarta transporter och adderar teknik för batteri och laddning till närdistribution med ellastbilar i Mälardalen – Gröna Vägen.”, skriver Train Alliance i pressmeddelandet.

Affären frigör kapital för Train Alliance som då kan fortsätta sina investeringar i mark och förädlingsobjekt för järnvägen och samtidigt kan erhålla en årligt återkommande förvaltningsintäkt för sin naturliga roll som anläggnings- och utvecklingspartner.

Affären genomförs genom bolagsavyttring. Tillträde och likvid kommer ske successivt under hösten efterhand som nytt ägartillstånd beviljas och registreras.

#riksterminal #sigtuna #terminal #train alliance
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0