Infrastruktur
2 min lästid

Nordisk Bergteknik köper bolag i Umeå för 138 miljoner

6:e december 2021, 11:31
Nordisk Bergteknik köper bolag i Umeå för 138 miljoner
Genrebild: Pixabay.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Nordisk Bergteknik har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i maskinentreprenaden Torbjörn Sundh Entreprenad, som har sitt säte i Umeå. Köpet breddar Nordisk Bergtekniks erbjudande och fortsätter stärka bolagets position och närvaro i Norrland. Det framgår av ett pressmeddelande från Nordisk Bergteknik

Torbjörn Sundh Entreprenad AB grundades 1990 och omsätter idag i storleksordningen 220 miljoner kronor på årsbasis, med en lönsamhet som är god och kommer att förstärka koncernens marginal. Verksamheten har 130 medarbetare och erbjuder tjänster inom infrastruktur- och anläggningsentreprenader samt drift och underhåll av transportnätet.

– Nordisk Bergteknik har tagit, och avser ta, en aktiv roll i den pågående konsolideringen av branschen, och vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Torbjörn Sundh Entreprenad. Det är ett välskött bolag med en kompetent ledning och kvalificerade medarbetare som delar vår syn på affärsmannaskap och värdegrund. Förvärvet innebär en komplettering av vårt erbjudande och kommer att bidra till att säkra en del av de behov som föreligger i samband med utbyggnaden av Norrbotniabanan samt de stora satsningarna inom infrastruktur och industri i norra Sverige. Vi stärker dessutom vår geografiska närvaro i hela Norrland, vilket givetvis är väldigt positivt då det är en region där det händer mycket i som resultat av inte minst den gröna omställningen, säger Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.

Köpeskillingen uppgår till 138 MSEK och erläggs med 108 MSEK i likvida medel vid tillträde, 20 MSEK genom återinvestering i aktier i Nordisk Bergteknik och 10 MSEK genom en säljarrevers. Aktierna kommer att emitteras i enlighet med bemyndigande från årsstämman 2021 och innefattar ett överlåtelseförbud (s.k. lock-up åtagande) till hösten 2022.

Förvärvet är villkorat av godkännande av Konkurrensverket och tillträde kommer ske i samband med att godkännande har erhållits.

#nordisk bergteknik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0