Infrastruktur
1 min lästid

Köper 55 tåg i miljardaffär

8:e november 2021, 12:21
Köper 55 tåg i miljardaffär
Bildkälla: Alstom
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Egyptens nationella myndighet för tunnlar har beställt 55 tunnelbanetåg från franska Alstom. Affären uppgår till 1,01 miljarder dollar, motsvarande drygt 8,7 miljarder svenska kronor och omfattar även ett åttaårigt underhållskontrakt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alstoms Metropoliståg finanserias helt av den franska regeringen och tågen kommer trafikera tunnelbanelinje 1 i Kairo. Uppgraderingen av är en del i landets planer på att öka och förbättra kollektivtrafikkapaciteten och passagerarupplevelsen för medborgarna.

Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge kommenterar affären:

“Vi är hedrade över att spela en roll i utvecklingen och moderniseringen av Egyptens stadsnätverk och är tacksamma för National Authority for Tunnels förtroende för Alstoms Metropolis-lösning”, säger Henri Poupart-Lafarge.

Vid rusningstider kommer varje tåg att kunna ta 2 580 passagerare och dess ekodesign ger ökad energieffektivitet och är upp till 98 procent återvinningsbar. Slutligen inkluderar Alstoms förslag en unik design för att spegla Kairos historia och kultur. Tågen Metropolistågen kommer att designas och tillverkas i Frankrike, på Alstom-anläggningen i Valenciennes Petite-Forêt. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0