Infrastruktur
2 min lästid

Strukton Rail vinner kontrakt värt 600 miljoner kronor

25:e oktober 2021, 11:05
Strukton Rail vinner kontrakt värt 600 miljoner kronor
Foto: Strukton Rail.
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Det blir Strukton Rail som vinner uppdraget för basunderhåll på Västkustbanan Väst inom kontraktet VGG (Västra Götaland Göteborg). Uppdragsgivare är Trafikverket, kontraktssumman är cirka 600 miljoner på fem år med ytterligare möjlighet till ett plus ett optionsår.

För drygt två veckor meddelande Trafikverket att Strukton Rail vunnit uppdraget basunderhåll i Västra Götaland Göteborg inom VGG-kontraktet. Avtalsspärren på tio dagar är nu passerad och därmed är det klart att företaget får
fortsätta förvalta underhållet på de aktuella sträckorna på järnvägsanläggningen.

– Det är fantastiskt roligt och bra att vi lyckades vinna om detta viktiga kontrakt, säger Lars Schyllander, Affärschef Underhåll.

Uppdraget utgörs av en totalentreprenad enligt ABT 06 och omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll. Uppdragsgivare är Trafikverket, kontraktssumman är cirka 600 miljoner på fem år med ytterligare möjlighet till ett plus ett optionsår. Kontraktet startar den 1 september 2022.

Även Strukton Rails vd, Johan Oscarsson uttrycker glädje åt det nya kontraktet:

– Det är med stor glädje vi mottog beskedet att Trafikverket har fortsatt förtroende för oss och tilldelar oss detta kontrakt. Tillsammans utvecklar vi en hållbar järnväg för ett hållbart Sverige, säger Johan Oscarsson.

Uppdraget avser basunderhåll på sträckorna Göteborg närställverk, Sävenäs rangerbangård, Göteborg Kville – Göteborg Skandiahamnen, Göteborg Kville-Stenungsund, Almedal-Kungsbacka och Älvängen-Göteborg Marieholm.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0