Industri Tillverkning
2 min lästid

Södra varslar i Traryd

16:e mars 2015, 14:04
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Södra varslar åtta anställda vid sågverket i Traryd om uppsägning. MBL-förhandlingar har inletts.
– Råvaruförsörjningen av lövträ har under en längre tid legat under hälften av behovet och skapat en råvarubrist på löv. Vi ser inte att råvaruläget kommer att förbättras under året och måste därför vidta denna åtgärd, säger Håkan Svensson, affärsområdeschef för Södra Wood.

Råvarubristen är orsakad av den milda och blöta vintern som gör det svårt att komma åt att avverka lövtimmer. Samtidigt har en stor del av avverkningsresurserna fokuserat på stormupparbetningen efter stormen Egon. Råvarubristen innebär att sågverket går ned från tvåskift till ett skift i sågen, vilket även innebär minskad beläggning på övriga delar på sågverket.

–Det här är extra tråkigt eftersom vi har marknaden med oss och i dag inte kan leverera sågade trävaror av löv till alla kunder som efterfrågar våra produkter, säger Håkan Svensson.

Vid Södras andra lövsågverk i Djursdala brottas man också med problem med råvaruförsörjningen.

–Där har vi med hjälp av naturlig avgång hos personalen lyckats gå över till ett dagtidsskift. Vi har därför god förhoppning om att kunna balansera produktionen mot råvaruflödet och ser inget behov av varsel där, säger Håkan Svensson.

#södra #uppsägning #varsel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0