Tillverkning
2 min lästid

Grundfos inviger kontor i Abu Dhabi

18:e november 2014, 14:10
Grundfos inviger kontor i Abu Dhabi
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Masdar City har startat sin resa mot att bli en av världens mest hållbara eko-städer. Masdar City har etablerats av myndigheterna i Abu Dhabi för att främja utvecklingen av förnybar energi och lösningar med ren teknik för att få fram alternativ till att använda olja.

 Grundfos Gulf Distribution invigde nyligt sitt nya lokalkontor i Abu Dhabi, placerat i Masdar City, under ledning av Henning Sandager, GME Managing Director.

”Vi är glada att ha det här nya lokalkontoret i Masdar. Staden är redan välkänd i Mellanöstern för projekt för förnybar energi och energisparande, och vi på Grundfos arbetar mot samma mål med våra pumpsystem. Vi hoppas att vårt samarbete med Masdar kommer att vara till nytta i vår kommande verksamhet”, sade Henning Sandager.

Det nya kontoret ligger i den första kommersiella byggnaden i Masdar City Freezone. Byggnaden ingår ett kluster med ren teknik, där det finns ett antal innovativa företag från hela världen.

”Vi är glada att ha Grundfos i Masdar City, eftersom företaget är en global ledare inom pumpsystem. Jag kan med glädje meddela att alla huvudpumpar i de befintliga byggnaderna i Masdar Institute kommer från Grundfos. Vi är också stolta över att ha ett soldrivet pumpsystem från Grundfos kopplat till fontänen inne i Masdar City, vilket visar upp en del av Grundfos kunskaper inom området förnybar energi. Vi hoppas på fler ömsesidigt gynnsamma projekt under de kommande åren”, sade Stephen Severance, Head of Corporate Development and Strategic Partnerships i Masdar City.

Vid den formella invigningen klipptes bandet av Stephen Severance, tillsammans med Poul Hoiness, Danmarks ambassadör i Förenade Arabemiraten, och Carlo Prola, Grundfos Senior Vice President.

Ambassadören påpekade att namnet Masdar finns på allas läppar när man talar om solenergi, energibesparingar och CO2-neutralitet.

”Jag är glad att Grundfos har öppnat ett kontor i Masdar. Det känns som en bra början efter undertecknandet av samförståndsavtalet mellan danska regeringen och Masdar, där Grundfos var ett av de företag som omfattades av överenskommelsen”, framhöll Poul Hoiness.

#abudabhi #grundfos #masdar city
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0